Kind verdronken in waterput
22 Jan, 18:26
foto


Nalicho Haabo (17 maanden) is op dinsdag in een waterput gevallen en overleden. Het incident vond plaats te Kwakoegron in het district Brokopondo.

Uit het voorlopige onderzoek van de politie van Zanderij is gebleken dat de moeder van Nalicho op die bewuste middag omstreeks 13.00 uur een matras in haar woning had gelegd. Daarop legde zij Nalicho en haar jongste kind van drie maanden oud om samen met hen een dutje te doen. Zij viel in slaap terwijl de voordeur van de woning openstond.

Het vermoeden bestaat dat het kind op een bepaald moment wakker werd. Via de voordeur moet hij naar de achterzijde van het terrein zijn gelopen, waar hij dan in de waterput terechtkwam met voor hem het noodlottige gevolg. De waterput was reeds enkele maanden gegraven voor het opzetten van een toilet.

De arts stelde officieel de dood van het kindje vast. Het vermoeden bestaat dat Nalicho door verdrinking is komen te overlijden. De politie heeft geen tekenen van een misdrijf geconstateerd. Na overleg met het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van de peuter Nalicho afgestaan aan de nabestaanden, meldt de politie Public Relations.
Advertenties