Demonstranten tegen beleid regering bij DNA-gebouw
09 Jan, 13:36
foto
Siebrano Pique met zijn groep bij het gebouw van De Nationale Assemblee. De mensen willen Assembleevoorzitter Marinus Bee spreken. Hij heeft beloofd de mensen aan te horen.


Activist Siebrano Pique heeft een protestactie vandaag, de Covid-19 maatregelen negerend - gehouden bij De Nationale Assemblee tegen het beleid van de regering. Tientallen mensen liepen vanuit de busterminal aan de dokter Sophie Redmondstraat, via de Waterkant naar het gebouw van De Nationale Assemblee. "Weg met Chan", werd door de groep gescandeerd.

Pique heeft geen vergunning aangevraagd voor de protestactie. De groep politie met ondersteuning van militairen heeft met moeite ervoor gezorgd dat de situatie niet uit de hand liep. De groep stormde op het Assembleegebouw af, toen de organisator gesommeerd werd de mensen naar huis te sturen. Pique deelde aan de agenten mee dat de groep de 51 Assembleeleden wilde spreken. De volksvertegenwoordigers zijn daar geplaatst om de belangen van het volk te behartigen.

Pique benadrukte dat mensen het heel moeilijk hebben. De regering is volgens hem niet in staat het armoedevraagstuk op te lossen. De situatie wordt met de dag erger. De groep is nog ter plekke en wacht op de komst van Assembleevoorzitter Marinus Bee. Hij was volgens Pique op de hoogte gesteld van de actie. Bee is onderweg naar het Assembleegebouw.
Advertenties