'Bordo' benoemd tot beleidsadviseur ROS
05 Jan 2021, 00:01
foto
De handtekening van vicepresident Ronnie Brunswijk onder de missive.


Joël 'Bordo' Martinus, bestuurslid van de ABOP, is benoemd tot beleidsadviseur op het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). Dit besluit is op 23 december goedgekeurd door de Raad van Ministers. Zijn benoeming is per 1 december 2020 ingegaan, zonder dat hier ruchtbaarheid aan is gegeven.

Martinus zal enkele diensten verrichten voor het ministerie en het directoraat Sportzaken adviseren. De benoeming geldt voor een jaar. Zijn honorarium is SRD 12.000 per maand. Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft in een missive, waar Starnieuws de hand op heeft kunnen leggen, de goedkeuring meegedeeld aan minister Gracia Emanuël.

Martinus heeft enkele keren meegedeeld dat hij geen enkele positie ambieert binnen de overheid. Hij heeft dit standpunt nu verlaten, gezien zijn benoeming als beleidsadviseur. Eerder was Martinus geschorst door de partijleiding, nadat hij publiekelijk kritiek had geleverd. Zijn schorsing werd in oktober opgeheven. Toen had partijvoorzitter tevens vicepresident, Ronnie Brunswijk, te kennen gegeven dat de positie van 'Bordo' ook in orde komt. Hij heeft deze belofte intussen ingelost.
Advertenties

Wednesday 17 August
Tuesday 16 August
Monday 15 August