Na tien jaar weer Surinaamse ambassadeur voor Den Haag
29 Dec 2020, 06:40
foto
Ambassadeur Rajendre Khargi (Foto: CDS)


Suriname heeft na tien jaar weer een ambassadeur in Nederland. Rajendre Khargi is sinds maandag 28 december 2020 buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van Suriname voor Nederland. De laatste ambassadeur in Den Haag voor Suriname was Urmila Joella-Sewnundun (2006-2010). Onder regering Bouterse/Ameerali en regering Bouterse/Adhin zijn in de afgelopen tien jaar alleen zaakgelastigden (in totaal zes) voor Nederland aangewezen.

President Chan Santokhi heeft Khargi op het presidentieel paleis beëdigd. Khargi is de eerste ambassadeur die is benoemd tijdens de regering Santokhi/Brunswijk. Het staatshoofd benadrukte dat Suriname na een lange tijd weer een ambassadeur zal hebben in het Koninkrijk der Nederlanden. Met de beëdiging van een ambassadeur geeft Santokhi concrete invulling aan de afspraken die hij kort na zijn beëdiging met de Nederlandse premier Mark Rutte had gemaakt; herstel van de relatie tussen beide landen op het hoogste diplomatieke niveau.

Behalve vertegenwoordiger van het land, is ambassadeur Khargi ook officiële afgezant van de president. "Uw voornaamste taak is dan ook het behartigen van de nationale belangen van de Republiek Suriname. Geen ander belang is derhalve groter," heeft president Santokhi hem voorgehouden. "U krijgt niet alleen de taak om actief buitenlandse investeringen te stimuleren. Van u wordt ook verwacht het betrekken van de kennis, kunde en kapitaal van de Surinamers in de diaspora, bij de ontwikkeling van ons geliefd Suriname."
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April