Herkozen voorzitter Rusland: NPS verdient een betere plek
14 Dec 2020, 02:48
foto
Gregory Rusland herkozen als voorzitter van de NPS. Het bestuur zit vijf jaar aan. (Foto: NPS)


Het bestuur van de NPS, dat voor vijf jaar is gekozen, moet de partij leiden naar de volgende verkiezingen. Voorzitter Gregory Rusland zei na de verkiezing aan de partijgenoten dat het bestuur een breed draagvlak heeft. In de komende periode zal hard gewerkt worden, want de NPS verdient een betere plek in het politieke bestel.

Rusland merkte op dat de NPS wat aantal stemmen betreft bij de afgelopen verkiezingen als derde grootste partij uit de bus is gekomen. Dit wordt echter niet weerspiegeld in het aantal zetels. Hier zal bij de komende verkiezingen verandering moeten komen. De partijleider zei dat alle structuren zullen worden geëvalueerd. Daarnaast moet eenieder de schouders onder het werk zetten.

President Chan Santokhi heeft Rusland benoemd tot staatsadviseur. Hij heeft onder andere als taak om een cluster van vijf ministers te coördineren over woningbouw. Een van de grote problemen in het land is woningnood. De hele situatie wordt in kaart gebracht. Dit probleem moet worden aangepakt, want mensen hebben recht op een dak boven hun hoofd.

De NPS-voorzitter merkte op dat er veel problemen zijn in het land om op te lossen. De afgelopen tien jaar is veel afgebroken. Opbouwen heeft tijd nodig merkte de politicus op. Over het doorvoeren van maatregelen zei Rusland dat de belangen van de 'kleine man' in de gaten worden gehouden. Die moeten niet verder getroffen worden. Hij voerde aan dat prijzen in de winkels de pan uitvliegen. De kosten voor levensonderhoud zijn erg hoog. De NPS levert haar bijdrage om problemen te helpen oplossen en te werken aan ontwikkeling van het land.

In het hoofdbestuur hebben zitting: Gregory Rusland, Jerrel Pawiroredjo, Patricia Etnel, Dorothy Hoever, Hesdy Pigot, Irshaad Fatehmahomed, Roseline Daan, Sie Man Lau, Ronny Oemar, Monique Sowidjojo, Sharisa Kensmil, Haroen Daha, Saskia Nahar, Michel Felisi en Rodney Revales.

Het congresbestuur bestaat uit: Danielle Beeldsnijder, Rugia Bergraaf, Sjachnaz Pengel, Dayanand Dwarka, Mario Vermeer, Rachele Giddings en Hans Breeveld. Beide besturen zijn gekozen tot december 2025.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April