Lijk in vat van Colombiaan; nog een man vermist
01 Dec, 11:56
foto


Hij lijk dat in een vat werd ontdekt, is van de 32-jarige Colombiaan Serrato Novao Victor Enrqute. Zaterdag werd door twee opvarenden op de Surinamerivier ter hoogte van Domburg het vat met de voeten buiten gesignaleerd, waarna zij de politie inschakelden. Het vat was voorzien van drie sloten.

Op grond van de aangetroffen letsels op het lijk dat gekneveld was, bestaat het vermoeden dat de man is vermoord en daarna in het vat op de rivier is gedumpt. Dit misdrijf wordt door de onderzoekers in relatie gebracht met een zaak van vermissing/gijzeling die de politie op 25 november kreeg. Volgens die melding was de Colombiaan door twee nep-politieagenten die zich voordeden als mannen van een speciale politie-eenheid gegijzeld. Gelet op zijn kleding hebben vrienden het ontzielde lichaam geïdentificeerd.

Op camerabeelden is te zien dat het slachtoffer op 25 november in gezelschap was van een man met een grijze Toyota Vitz. Serrato stapte een aantal keren in- en uit het voertuig. De auto van de Dominicaan Abreu Ott Neftali is wel aangetroffen maar van hem ontbreekt elk spoor. Abreu is voor het laatst op 25 november door familieleden gezien. Op zondag 29 november werd aangifte van vermissing gedaan van Abreu. De afdeling Kapitale Delicten die belast is met het onderzoek werkt aan de aanhouding van de twee verdachten, meldt de politie Public Relations.
Advertenties