Sonny Hira vrij plotseling overleden
29 Nov, 16:19
foto


Ambassadeur Sonny Hira is vrij plotseling overleden vanmorgen. Velen hadden hem nog op de Srefidensi-dag ontmoet. Hij is op 21 november benoemd tot Commandeur. Hira was ook heel actief op social media, waar hij regelmatig zijn mening gaf over diverse onderwerpen. De VHP verliest een bijzonder gewaardeerd en actief lid.

"Het heengaan van collega en vriend Sonny Hira kwam als donderslag bij heldere hemel bij mij. Ik moest echt even de woorden van zijn zoon Ferry goed verwerken voordat ik begreep wat hij eigenlijk zei," zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking om een reactie gevraagd aan Starnieuws. 

"Sonny was niet alleen een deskundige diplomaat, maar hij had ook de gave van een goede diplomaat: zag het groter geheel en kon de verbindingen tussen ontwikkelingen goed leggen. Ambassadeur Hira heeft in de campagne naar mijn verkiezing als Assistent Secretaris Generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten in 2005 een substantiële bijdrage geleverd. We zullen zijn ervaring en wijze adviezen in het diplomatieke bedrijf zeker missen. Suriname verliest een grote zoon en een begaafde spreker en diplomaat," zegt Ramdin.

Advertenties