Voetballegende Diego Maradona overleden
25 Nov, 14:14
foto
Diego Maradona onderging begin deze maand nog een succesvolle operatie waarbij bloedstolsel uit zijn hersenen werd gehaald.


Er zijn berichten in Argentinië dat Diego Armando Maradona vandaag een hartstilstand heeft gehad en op 60-jarige leeftijd is overleden. De Argentijnse kranten Clarin en Ole beweren dat de WK-winnaar woensdagochtend lokale tijd in de stad Tigre een hartstilstand heeft gehad.

Maradona heeft pas onlangs een operatie ondergaan om een bloedstolsel uit zijn hersenen te verwijderen. De stolling was een gevolg van een val van Maradona. Foto's toonden ambulances buiten het huis van Maradona.

Na de operatie aan zijn hersenen was er medisch personeel dat bij Maradona thuis bleef om hem onder observatie te houden. Een hartstilstand betekent dat zijn hart stopte en dat hij niet ademde, dus moest worden gereanimeerd. Volgens een bijgewerkt bericht van Clarin is Maradona overleden.

Steeds meer internationale media nemen het bericht van Clarin over. Intussen heeft zijn woordvoerder ook bekendgemaakt dat voetballegende Diego Maradona is overleden na een hartaanval.

Maradona, die in 1986 Argentinië naar een WK-triomf leidde, had een geschiedenis van gezondheidsproblemen.
Advertenties