McHappy Week moet familie dichtbij helpen houden
25 Nov, 09:26
foto


McDonald’s staat stil bij het succes van het ouderkamerproject, dat in 2005 is gestart met een ouderkamer in het Diakonessenhuis Suriname. Het project is intussen uitgebreid met ouderkamers in ‘s Lands Hospitaal. Het quickservice restaurant is maandag met de slogan ‘Keeping families close’, gestart met de McHappy Week, voor het verder financieren van het project.

De ouderkamers zijn speciale kamers in het ziekenhuis waar ouders van ernstig zieke kinderen tussen 0 en 14 jaar kunnen overnachten om zo hun kind de nodige bijstand en liefde te geven in hun moeilijke situatie. Het is ervaren door de zusters van de ziekenhuizen dat het genezingsproces van de kinderen sneller lijkt te gaan wanneer de liefde van hun ouders dichtbij is, zegt McDonald’s in een persbericht.

De vraag naar kamers was zo groot, dat McDonald’s heeft gemeend het project uit te breiden met het inrichten van nog een kamer en een kamer in het zusterhuis.  McDonald’s neemt de zorg op zich voor de kosten en inventaris. Het is een hele uitkomst voor de ouders, die het niet kunnen betalen en/ of van heel ver komen. Inmiddels hebben duizenden ouders gebruik kunnen maken van de kamers.

Het restaurant doneert ook de opbrengsten van de donatieboxen, die het hele jaar door in de verschillende McDonalds restaurants geplaatst zijn. De McHappy Week duurt tot en met 29 november 2020.

Advertenties