Partij-toppers: NDP is under attack
18 Nov, 19:53
foto
NDP-voorzitter Desi Bouterse spreekt kaderleden van de partij toe in Ocer. Hij merkte op dat de partij en daarmee Suriname wordt aangevallen. (Foto: René Gompers)


NDP-toppers hebben vanavond in Ocer aangegeven dat de partij wordt aangevallen. "NDP is under attack". Zij zijn niet te spreken over de wijze waarop hun ondervoorzitter, ex-vicepresident en Assembleelid, Ashwin Adhin, is opgehaald en in verzekering gesteld. NDP-voorzitter Desi Bouterse merkte op dat men oorlog wil, maar de NDP is nog in 'vredesstemming'. Maar de partij zal oorlog ook niet schuwen als het nodig is. Ondervoorzitter Ramon Abrahams zei aan het begin van de vergadering dat de partij zich moet voorbereiden op een lange en harde strijd.

Assembleelid Stephen Tsang voerde aan dat mensen die kritisch zijn, aangepakt worden door de coalitie. Ook hij moest zich afgelopen week melden bij de politie in de zaak waarbij de Trinidadiaan Derek Ramsamooj is aangehouden. NDP-toppers worden volgens hem zwart gemaakt. Het Openbaar Ministerie wordt volgens Tsang door deze regering ingezet om mensen te criminaliseren. Volgens Tsang is Suriname een politiestaat aan het worden.

NDP-ondervoorzitter tevens gewezen Assembleevoorzitter, Jennifer Geerlings-Simons merkte op dat er wetten zijn over de procedure die gevolgd wordt voor politieke ambtsdragers. Deze wetten zijn niet toegepast. Simons legde uit dat de zaken die Adhin verweten worden te maken hebben met het ambt van vicepresident. Het gaat om spullen van het kabinet van de vicepresident. Nu heeft de procureur-generaal gehandeld zonder dat De Nationale Assemblee Adhin in staat van beschuldiging heeft gesteld.

Bouterse voerde aan dat er contact is geweest tussen Adhin en vicepresident Ronnie Brunswijk over de apparaten. Deze waren afgeschreven en zijn gedoneerd aan het Doven Instituut. Aangezien er veel inbraken plaatsvonden bij het instituut waren de spullen opgeslagen bij Adhin thuis. Deze zijn weer overgedragen aan het kabinet van de vicepresident sinds 11 augustus. Volgens Bouterse is er een aanval geopend op Adhin omdat hij kritische vragen heeft gesteld in De Nationale Assemblee. De NDP-voorzitter vermoedt dat er flink wit gewassen wordt door de regering. Hier had Adin ook al op gezinspeeld in De Nationale Assemblee. Het gaat om een aanval op de NDP. Hij stond ook geruime tijd stil bij de prijzen die stijgen en moeilijke tijden die het volk meemaakt. De partijtoppers hebben de achterban gevraagd om alert te blijven. Er zijn geen concrete acties die ondernomen zullen worden bekendgemaakt.
Advertenties