Vijf medewerkers ingesloten voor verduistering
15 Nov, 16:37
foto


Vijf personen werkzaam op het hoofdkantoor van een bedrijf aan de Industrieweg-Zuid zijn aangehouden. Zij worden ervan verdacht zich op verschillende momenten schuldig te hebben gemaakt aan verduistering van een groot bedrag in Surinaamse dollar.

Eén van de verdachten, Ketura G. (27), kreeg eerder in de maand november ruzie met haar vriend. Hij was op de hoogte van de verduisteringspraktijken. Hij belde met de eigenares van het bedrijf en stelde haar in kennis van het strafbare feit.

De eigenares stelde binnen het bedrijf een onderzoek in, waarbij bleek dat er inderdaad op verschillende tijdstippen van dit jaar een groot bedrag is verduisterd door haar werknemer(s). Zij deed aangifte. In eerste instantie werden drie verdachten aangehouden en op een later tijdstip nog twee anderen. Behalve Ketura G. (27), zijn ook ingesloten Alexandro K., Audrey K. en Bharti D. allen 25 jaar en Parveen R.(20), die intussen niet meer werkzaam is bij het bedrijf.

Alle vijf verdachten hebben op dezelfde werkwijze de gelden van het bedrijf ontvreemd. Wanneer klanten zich naar de zaak begaven om wat te kopen, werd dit aangeslagen op het kasregister, maar naderhand werd de opdracht weer gecanceld. Alle gelden van de gecancelde betalingen werden vervolgens ten eigen bate gebruikt, meldt de politie Public Relations.
Advertenties