BDT Latour bespreekt pijnpunten met minister Ramadhin
09 Nov, 18:28
foto
Minister Anwar Ramadhin van Volksgezondheid spreekt het personeel van het Bureau Dak- en Thuislozen (BDT) te Latour toe. (Foto's: CDS)


Het Bureau Dak- en Thuislozen (BDT) te Latour mag zich verheugen op aandacht van de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin en De Nationale Assemblee (DNA). Onder meer zal de rechtspositie van personeelsleden worden bekeken. Ramadhin heeft bij een bezoek aan het BDT geen beloften gedaan, maar wel aangegeven, dat er met andere ministeries naar oplossingsmodellen gezocht zal worden voor de lopende problemen.

Bij het bezoek van Ramadhin bleek dat personeel en cliënten van het BDT, dagelijks in erbarmelijke omstandigheden vertoeven. Het is duidelijk dat er in de afgelopen periode heel weinig aandacht is geschonken aan deze stichting, schrijft het ministerie van Volksgezondheid in een persbericht. Personeel van het BDT heeft graag dat er een duidelijke organisatiestructuur wordt opgezet.

Assembleelid Rui Wang was ook aanwezig tijdens dit werkbezoek en zal de verkregen informatie overbrengen naar DNA. Namens enkele winkeliers werd symbolisch een voedselpakket afgegeven aan BDT. Het is de bedoeling dat er 50 van deze pakketten de komende periode geleverd zullen worden voor BDT-personeel. Ramadhin gaf namens het ministerie ook wat beschermingsspullen, zoals verpleegpakken, mondmaskers, handschoenen en faceshields aan BDT.
Advertenties