Twee nieuwe besmettingen afgelopen etmaal
09 Nov, 20:37
foto


Twee personen blijken het afgelopen etmaal positief te zijn getest. Er zijn 41 testen afgenomen. Twee personen zijn genezen verklaard. Het aantal active cases is nu op 30. 

Het aantal mensen in quarantaine is gestegen van 496 naar 607. Er komen steeds meer personen vanuit het buitenland, waaronder vooral Nederland. In isolatie zijn er nu 12. Zij zijn positief. 13 personen zijn in het ziekenhuis, terwijl 5 op de Intensive Care Units worden behandeld. 

Tot nu toe zijn in Suriname 5.241 personen positief getest. Hiervan zijn volgens cijfers van de overheid 5.110 genezen. 113 personen hebben het leven gelaten. Het aantal besmettingen is de afgelopen weken drastisch gedaald. De maatregelen blijven echter gelden omdat er nog elke dag mensen positief worden getest. 

Assembleelid Stephen Tsang (NDP) drong vandaag tijdens de begrotingsbehandeling weer aan op de data en statistieken over Covid-19 die beloofd waren door de regering. "Dit is de 9e keer dat ik het officieel doe. U heeft er zelf ook naar gevraagd in een commissievergadering, voorzitter. De laatste keer dat de minister van Volksgezondheid zei dat we het gauw zouden krijgen was op 24 september. Dat ondertussen ruim anderhalve maand geleden. Kunnen we ze eindelijk krijgen via u meneer de voorzitter? Digitaal graag," vroeg het Assembleelid. 

"Wij zijn bijzonder blij dat het de goede kant opgaat en dat we nu in code oranje zijn, maar we constateren veel onjuistheden met de cijfers die worden gepresenteerd op de Covid website. Sinds 3 november klopt de dagelijkse berekening van het aantal actieve cases op de Covid-website niet. Op 3 november zijn er ineens uit het niets 20 actieve cases bijgekomen. Waar komen ze vandaan?", wil Tsang weten. Ook Starnieuws heeft er enkele keren op gewezen dat de cijfers niet kloppen, maar tot nu toe is er geen afdoend antwoord op gekomen. 
Advertenties