Medische specialisten accepteren geen garantiebrieven Survam
04 Nov, 00:54
foto


Medische Specialisten van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) zullen vanaf vandaag geen garantiebrieven meer accepteren van de Surinaamse Vereniging van Assurantiemaatschappijen (Survam). Het voorstel dat de Survam heeft gedaan, is niet acceptabel voor de VMS. 

De Survam heeft de VMS een voorstel doen toekomen van het consulttarief voor medische specialisten. Het huidige consulttarief van SRD 125 wordt verhoogd met 30%. Dit houdt in dat het nieuwe tarief per consult SRD162,50 zal zijn, schrijft Ronny Bardan, voorzitter van het bestuur van de Survam aan de VMS. 

De VMS had Survam schriftelijk te kennen gegeven in oktober dat de medische specialisten vanwege de unificatie van de wisselkoers, de tarieven per 1 november zouden aanpassen. De laatste aanpassing van de tarieven dateren van september 2013. Het nieuwe maximum poliklinisch consulttarief werd gesteld op SRD 295 op basis van de inflatie vanaf 2013.

De medische specialisten kunnen zich absoluut niet terugvinden in het voorstel van de Survam. Het sectiebestuur Specialisten van de VMS adviseert om geen garantiebrieven van Survam te accepteren en de dienstverlening af te rekenen conform de nieuwe VMS tarieven van de Specialisten. 
Advertenties