NPS traint jongeren voor preventie Covid-19
03 Nov, 17:08
foto
Trainers en de deelnemers aan de workshop over Covid-19. De jongeren van de coalitiepartners zijn als eerste aan de beurt gekomen. (Foto: NPS)


De Nationale Partij Suriname (NPS) brengt jongeren vaardigheden bij om mensen te ondersteunen om zich te houden aan de Covid-19 maatregelen. Het doel van de trainingsworkshops Feti Corona Community Health Promoters is met jongeren van jeugdorganisaties competenties te bespreken, die aangewend kunnen worden in hun organisaties. De algemene kennis over Covid-19 wordt vergroot. De nadruk ligt ook op preventie en de kennis overbrengen op anderen. 

Als eerste groep kwamen afgelopen zaterdag aan de beurt geselecteerde jongeren van de vier coalitiepartners (NPS, VHP, ABOP en PL). De training worden voortgezet zaterdag. Dan zijn afgevaardigden van de Jeugdambassadeurs aan de beurt. Op verzoek van de Boy Scouts Suriname zal de training voor deze organisatie op een ander moment plaatsvinden. 

NPS-voorzitter Gregory Rusland zei bij de opening van de serie trainingen dat er helaas nog velen zijn die de ernst van een besmetting met het coronavirus onderschatten. “Het virus discrimineert niet en gaat niet op vakantie. De kennis die jullie hier opdoen zullen jullie kunnen toepassen in jullie eigen omgeving waardoor jullie een positieve invloed zullen hebben op anderen om op een betere manier om te gaan met de gevaren van Covid-19", stelde de politicus. 

De inleiders en facilitators van de workshops zijn Ruben Del Prado, Angela van der Kooye en Virginia Asin Oostburg, tevens coördinator van de training namens de NPS. Robert Brohim, coördinator werkgroep Volksgezondheid van het Japin was de dagvoorzitter.  Aan het eind van de workshop ontvangen alle participanten een certificaat van deelname.
Advertenties