Deel boothouders route Meerzorg-Paramaribo vaart vandaag
03 Nov, 02:51
foto
Een deel van boten die de oversteek Paramaribo-Meerzorg verrichten zal vanaf vandaag weer varen voor SRD 4.


Het stemt Ann Sadi, voorzitter van de Belangenorganisatie Veerboothouders Commewijne (BOVC), goed dat een aantal boten wel gaat varen vandaag voor SRD 4. Dit bedrag is aangeboden door het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme (TCT). Sadi had maandag via een voicebericht een oproep gedaan aan de leden om alvast te beginnen met varen voor het door TCT voorgestelde bedrag. Ook vroeg ze om na te denken over een grace period.

De leden hebben maandag in de vooravond een vergaderd om hierover een besluit te nemen. Dit hebben zij aan de districtscommissaris (dc) Mohamedsafiek Radjab van Commewijne en Sadi doorgegeven. "Ik hoop dat natuurlijk een volle bezetting komt, maar goed we checken het," zegt Sadi. Doordat de boten niet varen, is de file op de Jules Wijdenboschbrug nog groter. 

De BOVC heeft actie gevoerd omdat zij voor niet minder dan SRD 5 wil varen. De dc van Commewijne zegt aan Starnieuws dat  de secretaris van de belangenorganisatie inderdaad gerapporteerd heeft dat een aantal van de boten gaat varen. Volgens Radjab is het nog onduidelijk hoeveel boothouders werkelijk het werk zullen hervatten. "Het is open gegooid. Wie wil varen mag varen maar wel tegen het bedrag vastgesteld door TCT, "stelt de dc. Hij merkt op dat volgens zijn calculaties met het bedrag van SRD 4 er wel een redelijke winst marge is voor de boothouders.

Raoul Lith
Advertenties