Real Madrid wint Clasico in Camp Nou, 3-1
24 Oct 2020, 13:38
Aanvoerder Sergio Ramos viert zijn succesvolle penalty in de eerste Clasico in La Liga. (Foto: AFP)

Met 3-1 heeft Real Madrid zijn rivaal Barcelona het nakijken gegeven in de Spaanse Clasico. Beide partijen startten verschroeiend met een goal aan beide zijden. De 1-1 bleef ook de ruststand. Real liep na de rust uit na een strafschop van aanvoerder Sergio Ramos. Luka Modric zette nog de kers op de taart, 3-1.

De wedstrijd was na lange tijd een Clasico waard. In de 3e minuut zette Karim Benzema Federico Valverde aan het lopen. Sergio Busquets leek te slapen. Valverde werkte af 1-0 in Camp Nou. Daarna was het de beurt aan de gastheer. Jordi Alba dook in de rug van de Koninklijke defensie en vond de 17-jarige Ansu Fati alleen voor het doel. Courtois was gevloerd. 1-1. Het is 80 jaar geleden dat beide teams zo snel in de Clasico scoorden. Op 28 januari 1940 stond het 1-1 na amper drie minuten. Fati haalt Raul van de lijst als jongste doelpuntenmaker ooit in de Spaanse topwedstrijd.

Lionel Messi die Ramos van zich wist af te schudden, zag zijn schot gepareerd door Thibaut Courtois die in topvorm was. Benzema kreeg nog voor de rust kans om Real op voorsprong te zetten, maar Neto maakte korte metten met zijn laag schot.

Lionel Messi had het even te verduren van de Koninklijke defensie. (Foto: AP)

In de tweede helft waren aan het begin de beste kansen voor de Catalanen. Fati schoot rakelings naast en Coutinho kopte in het zijnet. Het waren de gasten die er aan de haal gingen met de voorsprong. Clément Lenglet trok aan het shirt van Ramos en na interventie van de VAR, wees scheidsrechter Martinez Munuera naar de stip. Ramos maakte geen fout en scoorde. Al zijn laatste 25 penalty's waren raak.

Courtois had daarna niet veel meer om handen, zijn collega Neto daarentegen kwam handen tekort. Hij moest twee schoten van Toni Kroos uit de netten werken, terwijl Ramos zijn schot op de lijn werd gekeerd. Modric die in de plaats van Valverde kwam op het veld, maakte de Catalanen af in de 90e minuut. Real staat met de winst in de Clasico weer aan top met 13 punten. Barcelona staat op de 10e plaats met 7  punten.