Registratieplan voor alle ambtenaren in uitvoering
22 Oct 2020, 03:26
foto
Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken.


Er wordt binnenkort een scan gemaakt van het totale ambtenarenbestand. Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft toestemming gehad van president Chan Santokhi om missies te sturen naar de districten voor het registeren van landsdienaren in heel Suriname. De data die worden verkregen bij de registratie van de medewerkers zijn nodig voor het efficiënter maken van het ambtenarenapparaat, geeft Biza-minister Bronto Somohardjo aan.

Na verwerking van de data kan er gericht naar oplossingen worden gezocht voor de vier categorieën die het ministerie eerder had geïdentificeerd. Het is de bedoeling dat er midden december genoeg informatie is verzameld om over te kunnen gaan tot hervormen van het ambtenarenapparaat.

Met betrekking tot de hervorming wordt gedacht aan vervroegd pensioen, of het uitlenen van ambtenaren aan de particuliere sector. Veel landsdienaren in Paramaribo hebben zich laten registreren. De registratie verliep op zondag 18 oktober. Volgens Somohardjo zijn er volgens de eerste indicaties, ruim 2000 inactieve ambtenaren bij Biza. Deze groep zal binnenkort opgeroepen worden. Van de 400 aangetroffen beleidsadviseurs hebben zich 100 aangemeld. De overige 300 zullen zich ook moeten registreren indien zij willen werken.

Intussen heeft Biza 250 contracten stopgezet, daar er geen diensten werden verleend aan de overheid, maar het de Staat wel geld kostte. “We hebben hiermee miljoenen SRD’s kunnen besparen. Als je wil werken hebben we plek voor je, zo niet gaan we je afhandelen zoals de Personeelswet dat voorschrijft”, zegt Somohardjo. Tot nog toe hebben 5000 personen zich geregistreerd die in het bestand voorkomen van Biza. Dit aantal staat los van het Kabinet van de President en de Vicepresident en Directoraat Nationale Veiligheid, meldt de voorlichting van het ministerie.
Advertenties