Vakbond wil praten over heropstart Canawaima
19 Oct, 22:39
foto


De vakbond bij de Canawaima Management Company wil een gesprek met de minister van Transport, Communicatie en Toerisme over het opstarten van de werkzaamheden van het bedrijf. In een brief aan minister Albert Jubithana wijst de bond erop dat het bedrijf door de coronavirus-pandemie sinds 14 maart is gesloten en verstoken is van alle inkomsten. Echter moeten alle maandelijkse lasten nog gewoon worden doorbetaald.

Bondsvoorzitter Dayanand Dwarka van de Canawaima Werknemers Organisatie zegt dat het bedrijf in ernstige financiële problemen dreigt te komen. Hij wijst erop dat noodzakelijke en dringende financiële verplichtingen op korte termijn niet kunnen worden nagekomen. Door de ontstane situatie neemt de onzekerheid bij het personeel alleen maar toe en maken zij zich ernstige zorgen over hun bestaanszekerheid, zegt Dwarka.

Nu de regering de economische bedrijvigheid versoepelt onder stringente Covid-19-protocollen, wil de bond nagaan op welke wijze en onder welke voorwaarden het mogelijk is om de activiteiten van de Canawaima Management Company weer op te starten. Ook deelt Dwarka de bewindsman mee dat de vakcentrale C-47 waarbij de bond is aangesloten, Heinrich Roozen voordraagt voor benoeming in de raad van commissarissen van het bedrijf. President Chan Santokhi had de vakbeweging participatie in de raden van parastatale bedrijven toegezegd.
Advertenties