Cashvoorraadprobleem blijft aanhouden
15 Oct, 18:57
foto


Het cashvoorraadprobleem in SRD’s en US-dollars blijft aanhouden. De banken hebben om deze reden de opnamelimieten bij de Automatic Teller Machines (ATM’s) en van contanten in de bank, opnieuw aangepast. De ATM's worden minder bevoorraad en de opnamelimiet bij deze apparaten  is verder verlaagd. Ook bij de kassa’s van banken kan er slechts beperkt geld opgenomen worden.

De Surinaamse Bankiersvereniging zegt in een persbericht nauw samen te werken met de Centrale Bank van Suriname en alle andere stakeholders, om dit probleem structureel op te lossen. De schaarste aan contante SRD’s en USD’s heeft geen verdere consequenties voor het giraal betalingsverkeer. Er zijn geen beperkingen op girale overmakingen. Voor specifieke voorwaarden, limieten en overige vragen kunnen cliënten contact maken met hun huisbank, staat in het persbericht.

De bankiersvereniging geeft als advies om zoveel als mogelijk gebruik te maken van de diverse gratis digitale en girale betaaloplossingen zoals online-  en mobile banking, e-wallets en POS. Op winkeliers doet zij een beroep de POS-betaalmogelijkheden beschikbaar te stellen en aan te bieden aan klanten.

Advertenties