Nieuwe SRS-directeur Eenig: Communiceren is belangrijk
03 Oct 2020, 05:38
foto
President-commissaris van de SRS, Stanley Dijksteel, (rechts) en de nieuwe directeur Eearnie Enig na de ondertekening van het contract. (Foto: Raoul Lith)


“Mijn stokpaardje en mijn richting zal zijn, communiceren met elkaar en dingen samen doen. Ik ben niet hier om de basja te komen uithangen,” zegt Earnie Eenig, de nieuwe directeur van de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS). Hij is vrijdag gepresenteerd aan het personeel. Ook is er kennis gemaakt met de nieuwe raad van toezicht (rvt) onder leiding van de president-commissaris, Stanley Dijksteel. 

De president-commissaris is van mening dat binnen korte tijd de SRS een van de leidende radiostations zal zijn in Suriname.  “We hebben alle tools en mogelijkheden daartoe. En het makkelijkste dat je kan verkopen, is zendtijd. We moeten op straat we moeten naar de mensen toe. En als je zendtijd goed kan verkopen heb je een florerend bedrijf,” meent Dijksteel. 

Dijksteel geeft aan dat het uiteindelijke doel is om SRS tot een zelfstandig bedrijf te maken. Hij meldt dat de bedrijfsvoering een commercieel karakter gaat krijgen. “De SRS moet geen geld meer van de aandeelhouder nodig hebben. In dit geval is de aandeelhouder de eigenaar van de stichting,  de overheid,” zegt Dijksteel. Hij merkt op dat de overheid meer dan 90 ambtenaren in dienst heeft binnen het verlieslatend bedrijf.

“Die mensen gaan we terugsturen na een selectie van het aantal dat we nodig hebben. Binnen heel korte tijd zal de SRS in staat zijn om die mensen over te nemen. Wie wil blijven zal een keus moeten maken en krijgt een contract aangeboden. De anderen gaan terug naar de overheid,” stelt Dijksteel. Volgens hem zal er niet worden geschroomd als het bedrijf in staat is om buiten de overheidssfeer mensen aan te trekken die kwalitatief het doel van de SRS  kunnen verwezenlijken. Hij geeft aan dat dit ook het geval is geweest bij Eenig.

De nieuwe SRS-directeur geeft aan dat hij in kaart wil brengen wat er leeft onder het personeel. “We begrijpen dat er heel weinig of niet gecommuniceerd werd met het personeel in de afgelopen tijd, waardoor de mensen op eilandjes zijn beland. Dat hebben we niet nodig binnen het bedrijf,” zegt Eenig. Hij stelt dat er de komende tijd sessies zullen volgen met het personeel om met hen van gedachten te wisselen. Zo kan worden nagegaan welke zaken zijn blijven liggen en zijn verwaarloosd. “De mensen die belast zijn met het financiële gedeelte, de accountant die bezig is met de onderzoekingen, die gaan gewoon door”.

“Als nieuwsman in hart en nieren ga ik me zelf ook buigen over de nieuwsredactie”. Eenig wil weten hoe het werk geschiedde de afgelopen periode en hoe daarin verbetering te brengen. Voor hem zijn de pijlers van de media een sterke omroep. Ook de marketingafdeling zal flink onder de loep worden genomen. “Het is natuurlijk een uitdaging om een marketeer te zijn in deze periode”. De directeur merkt op dat het bedrijfsleven kijkt naar wat het station aanbiedt. “En samen met het team moet het op kort termijn duidelijk merkbaar gaan zijn”  

Eenig heeft 22 jaar ervaring in de media. Hiervan heeft hij de afgelopen 17 jaar zijn krachten gegeven als radio en tv presentator bij ABC. Ook is hij de ondervoorzitter van de Surinaamse Bodybuilding Bond. Hij volgt Guno Ravenberg op als directeur bij de SRS.

Raoul Lith
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April