Actrice Deepika Padukone ondervraagd in Rajput-onderzoek
26 Sep, 15:43
foto
Deepika Padukone is één van Bollywoods hoogst betaalde actrice. (Getty Images)


De Indiase Narcotica Raad heeft Bollywood-actrice Deepika Padukone ondervraagd in een onderzoek dat verband houdt met de dood van acteur Sushant Singh Rajput (34). Padukone was één van de zes mensen - onder wie twee andere actrices - die moesten worden opgeroepen voor ondervraging over de zaak.

Rajput's vriendin, Rhea Chakraborty, werd eerder deze maand gearresteerd omdat ze naar verluidt drugs voor hem had gekocht. Ze ontkent de aantijgingen. De zaak heeft tot maandenlange media aandacht en speculatie in India geleid.

Het Narcotics Control Bureau (NCB) heeft zaterdag zijn onderzoek naar de zaak uitgebreid en Padukone zes uur lang ondervraagd in Mumbai. Ondertussen werden actrices Sara Ali Khan en Shraddha Kapoor afzonderlijk ondervraagd op een ander kantoor van het NCB. Een andere actrice, Rakul Preet Singh, werd vrijdag ondervraagd. Niemand is door de autoriteiten beschuldigd van enig wangedrag.

Rajput werd op 14 juni dood aangetroffen in zijn flat in Mumbai. De politie zei destijds dat hij zelfmoord had gepleegd. Maar zijn familie diende later een klacht in bij de politie tegen Chakraborty en beschuldigde haar van medeplichtigheid aan zelfmoord en andere misdaden, die ze allemaal heeft ontkend. De zaak wordt nu onderzocht door drie federale agentschappen.

Met onderzoekers die mondjesmaat informatie aan de media geven, zijn er geruchten en vermoedens over wat er is gebeurd en wie verantwoordelijk is.

Onderzoek
Het NCB lijkt twee onderzoeken te voeren - het eerste naar Rhea Chakraborty, haar broer en de voormalige huismanager van Rajput. Alle drie werden ze gearresteerd omdat ze het vermeende cannabisgebruik van de acteur zouden hebben georganiseerd en gefinancierd. Ze hebben elk vergrijp ontkend.

Het tweede onderzoek, dat volgde op het eerste, betreft claims van wijdverbreid drugsgebruik in Bollywood, aldus lokale media. Ambtenaren hebben weinig details van het onderzoek vrijgegeven, wat alleen maar heeft bijgedragen aan speculatie in de media.

Binnen enkele dagen na de dood van Rajput, verlegde de aandacht zich naar Chakraborty, die zich in het middelpunt van een storm van aantijgingen en complottheorieën bevond.


Actrice Sara Ali Khan is één van degenen die is opgeroepen door het Narcotica-bureau. (Getty Images)

Als onderdeel van hun onderzoek zeiden NCB-functionarissen dat ze WhatsApp-chatberichten aan het onderzoeken waren waarin Chakraborty naar verluidt verdovende middelen besprak. Hoewel marihuana illegaal is in India, is een afgeleide ervan - bhang genaamd - legaal en algemeen gebruikt.

Rol Deepika Padukone
De rol van Deepika Padukone is nog niet echt duidelijk. Volgens lokale mediaberichten zeggen narcotica-ambtenaren dat hun ondervraging gebaseerd is op WhatsApp-chats waarbij Padukone en haar managers betrokken waren. Maar het is nog onduidelijk wat er in deze berichten zit.

Sommigen zeggen dat ze het doelwit is omdat ze in januari een universiteit bezocht waar een groep studenten naar verluidt was aangevallen door een menigte rivaliserende studenten die banden had met de Bharatiya Janata-partij (BJP) van premier Narendra Modi. BJP-aanhangers hadden de actrice ervan beschuldigd publiciteit te willen trekken voor haar nieuwe film en riepen mensen op om deze te boycotten. Volgens de Times of India beweren ambtenaren dat sommige drugsdealers die ze ondervroegen, de namen van een paar andere actrices hebben genoemd.

Gebruikers van sociale media hebben ook gevraagd waarom alleen actrices - en geen acteurs - voor ondervraging zijn opgeroepen. Maar een zaak die begon met een onderzoek naar de dood van een acteur, is in de weken daarna in iets anders veranderd. Met een reeks Bollywood-insiders nu in beeld, is het mediacircus rond de zaak alleen maar gegroeid.
Advertenties