Brazilië: Carnavalsoptocht Rio 2021 voor onbepaalde tijd uitgesteld
26 Sep, 07:42
foto
De organisatoren van de samba-competitie zeggen dat ze hun parade voor onbepaalde tijd zullen uitstellen vanwege de coronaviruspandemie. (Getty Images)


De carnavalsoptocht van Rio de Janeiro, die gepland staat voor februari, is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De sambascholen die bij de parade betrokken waren, hadden eerder gewaarschuwd dat het moeilijk zou zijn om zich zonder vaccin te organiseren.

Het carnaval van Rio trekt elk jaar miljoenen bezoekers. Brazilië is één van de landen die het zwaarst getroffen is door de coronaviruspandemie. Het land heeft 4,6 miljoen infecties en meer dan 139.000 geregistreerde doden.

Jorge Castanheira, voorzitter van de samba-competitie Liesa, zei dat scholen geen tijd zouden hebben om zich voor te bereiden of te organiseren voor het evenement in februari. "We zijn op zoek naar een alternatieve oplossing, iets wat we kunnen doen als het veilig is om bij te dragen aan de stad. Maar we zijn niet zeker genoeg om een ​​datum vast te stellen", zei hij.

De aankondiging is van toepassing op het formele carnavalsevenement van Liesa, maar niet op de lokale straatfeesten die tegelijkertijd plaatsvinden. Het is op dit moment onduidelijk of die mogen plaatsvinden.

Er bestaat bezorgdheid dat de economische impact van de uitgestelde carnavals in Brazilië gezinnen zou kunnen treffen die voor hun inkomen afhankelijk zijn van de gebeurtenissen. Toerisme vertegenwoordigt ongeveer 8% van het BBP van Brazilië.

De carnavalsoptocht van São Paulo is al acht maanden uitgesteld tot oktober 2021. Brazilië registreert nog steeds dagelijks tienduizenden nieuwe besmettingen. Bij de opening van de VN-vergadering eerder deze week verwierp president Jair Bolsonaro kritiek op zijn aanpak van de pandemie. In een vooraf opgenomen toespraak gaven ze de media de schuld voor het veroorzaken van paniek en het "politiseren" van de pandemie.
Advertenties

Saturday 24 October
Friday 23 October
Thursday 22 October