Winkeliers geconfronteerd met 30% verhoging goederen
24 Sep, 00:00
foto
Voor veel winkeliers is het niet duidelijk welke tandpasta behoort tot eerste levensbehoeften.


Winkeliers worden geconfronteerd met verhoging van prijzen met 30% van verschillende leveranciers. Gretl Wolfram, voorzitter van de Winkeliers en Ondernemers Vereniging Suriname (WOVS) zegt in gesprek met Starnieuws dat volgens minister Saskia Walden van Economische Zaken door de unificatie van de wisselkoers de prijzen van goederen niet significant zouden stijgen. Er is dinsdag een onderhoud geweest op het ministerie waar WOVS ook aan heeft deelgenomen. 

"De winkeliers zijn afhankelijk van inkoopprijs van de goederen en mogen een winstmarge van maximaal 25% erop doen", legt Wolfram uit. De prijzen in de winkels zullen zeker stijgen op basis van de inkoopprijs van de goederen. Wolfram benadrukt dat de winkeliers steeds de schuld krijgen van verhoogde prijzen, maar dit is onterecht. Ook is het niet helemaal duidelijk welke producten onder basisgoederen vallen, want er zijn zoveel merken tandpasta. De prijzen verschillen behoorlijk van elkaar. 

"Wij snappen dat de groothandelaren hun prijzen ook moeten verhogen. Maar wat de WOVS minder vindt, is dat de groothandelaren ook met oude voorraden zitten, waarvoor zij niet de verhoogde onkosten hebben betaald. Maar ook die producten worden verhoogd. En als dat bij de winkelier gebeurt, wordt er steeds gehamerd op de winkelier. Naar ons inziens wordt er dan niet met gelijke maten gemeten," meent Wolfram. 

Tijdens de bijeenkomst heeft minister Walden aangegeven dat er streng opgetreden zal worden tegen winkeliers die zich niet houden aan de marges. Zij moeten hun factuur overleggen bij controle, zodat nagegaan wordt tegen welke prijs de goederen zijn ingekocht. De WOVS zal de winkeliers ook bijstaan en onregelmatigheden doorgeleiden naar het ministerie van Economische Zaken. 


Advertenties

Saturday 24 October
Friday 23 October
Thursday 22 October