Spoedoverleg na drastische stijging brandstofprijs
22 Sep, 11:54
foto
Brandstofprijzen bij diverse pompstations zijn aangepast op basis van de nieuwe koers.


Op basis van de nieuwe koers zijn de prijzen aan de pomp drastisch verhoogd naar SRD 10.88 voor een liter benzine en SRD 10.33 voor diesel. Veel benzinepompen waren gesloten omdat de prijs moest worden aangepast. Er ontstond een chaos bij verschillende pompen. De nieuwe wisselkoers is SRD 14.29 voor de US-dollar. Tot nu toe werd brandstof ingevoerd op basis van SRD 7.52 voor de US$. De dramatische verhoging zat aan te komen. 

Op 23 augustus was de pompprijs reeds verhoogd naar SRD 7.46 voor een liter benzine en SRD 7.00 voor diesel. Toen werd nog een SRD governmenttake extra in rekening gebracht. De governmenttake was in het begin SRD 1.30 op een liter benzine. De overheid ontving een tijdje SRD 3.70 per liter aan governmenttake. 

Sirodjenie Jankie, voorzitter van de Surinaamse Servicestations Exploitanten Bond, zegt dat de pomphouders toestemming hebben gekregen van het ministerie van Economische Zaken om de prijs aan te passen. Dit vooruitlopend op de beschikking. In gesprek met Starnieuws zegt Jankie dat de bond uitgenodigd is voor een spoedoverleg met minister Saskia Walden. Zij is benieuwd naar wat deze bespreking zal opleveren. 
Advertenties