Somohardjo vraagt pg onderzoek naar onregelmatigheden
20 Sep, 14:38
foto


Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken heeft procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday gevraagd om vermoedelijke strafbare feiten te onderzoeken. Het gaat om twee gevallen. Iemand heeft onrechtmatig geld geïnd voor een persoon met beperking met wie er geen overeenkomst was. Die persoon heeft het geld ook nooit ontvangen. 

Vanuit een werkstation van het directoraat HRM is illegaal gebruik gemaakt van inlogcodes van het ministerie van Financiën en het directoraat Algemene Zaken. Dit is op 18 mei 2020 gemeld aan Binnenlandse Zaken door het ministerie van Financiën. Somohardjo heeft in De Nationale Assemblee vrijdag melding gemaakt van de brief die hij heeft geschreven naar de pg om een onderzoek in te stellen.

De bewindsman schrijft de pg dat inloggegevens persoonsgebonden zijn. Het is illegaal om gebruik te maken van inloggegevens van een ander. Gebleken is dat op drie verschillende tijdstippen met drie verschillende gebruikersnamen is ingelogd op een werkstation. De namen van personen die betrokken zijn bij deze twee gevallen zijn ook doorgegeven aan de pg. 
Advertenties