Recreatieoorden Para maken zich klaar voor heropening
17 Sep, 18:41
foto
Voorlichtings- en trainingssessie voor recreatieoordhouders van Para in verband met de heropening van de oorden het komende weekend.


Vanaf komend weekend gaan de recreatieoorden in Para weer open. Dinsdag 15 september was in verband met de heropening door de stuurgroep van belangengroep Recopa, te Overbridge, een trainings- en voorlichtingssessie voor de recreatieoordhouders van Para. Hierbij zijn de Covid-protocollen nader belicht. Morgen is er een meeting tussen de districtscommissaris van Para, Marlene Joden en de diverse handhavende en/of toezichthoudende instanties en de recreatieoordhouders.

Recopa is een belangengroep van recreatieoorden van Para. Sherida Mormon, lid van de stuurgroep, Susan Wong en Sandro Alberga hebben naast het belichten van de Covid-protocollen, de recreatieoordhouders gewezen op hun gedeelde verantwoordelijkheid om zaken in goede banen te leiden voor met name de resterende vakantieperiode.

De versoepeling van de Covid-maatregelen is zondag aangekondigd door president Chan Santokhi. Hierbij worden diverse sectoren in de gelegenheid gesteld om hun activiteiten volgens het nieuwe normaal wederom op te starten. De heropstart van de diverse sectoren is geconditioneerd, waarbij de protocollen zoals goedgekeurd door het Outbreak Management Team, strikt zullen moeten worden nageleefd en gehandhaafd.

De stuurgroep van Recopa had eerder al een eigen concept aan protocollen ontwikkeld en aangeboden aan het ministerie van Volksgezondheid ter nadere beoordeling en goedkeuring; de goedkeuring van de bijgewerkte protocollen kwam vorige week. Samen met diverse actoren uit de sector is gewerkt aan protocollen die landelijk als leidraad gelden voor recreatieoorden en ressorten.

De trainingssessie werd ondersteund en begeleid door Astrancia Warner van het Outbreak Management Team. De verwachting is dat nu de algehele weekend lockdown is opgeheven, de oorden een grote stormloop mogen verwachten, meldt Recopa in een persbericht.

Advertenties