Overleg aanpak Covid-vraagstuk gaat maandag door
07 Sep 2020, 00:57
foto
Overleg op het ministerie van Buitenlandse Zaken onder leiding van vicepresident Ronnie Brunswijk. De beraadslagingen gaan maandag door. (Foto: Kabinet vp)


Maandag gaan besprekingen door over de aanpak van het Covid-19 vraagstuk en de gevolgen daarvan voor de samenleving. De gesprekken zijn zondag geleid door vicepresident Ronnie Brunswijk, bijgestaan door leden van het Outbreak Management Team. Ook een deel van de ministerraad was aanwezig. Vandaag is president Chan Santokhi erbij. Hij zal breedvoerig geïnformeerd worden over de actuele stand van zaken. 

De regering heeft van gedachten gewisseld met de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA), de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), Gaming Board, Transport Sector en de Horecasector. De gesprekken zijn vruchtbaar verlopen, meldt de Communicatie Dienst Suriname. Er is beraadslaagd over het trekken van een balans tussen de gezondheidszorg en de aandacht voor de economie. Na met deze groepen gesproken te hebben is er binnen het Beleidsteam Covid 19 van gedachten gewisseld over dit vraagstuk. 

De uitdaging is nog steeds het overgaan tot eventueel versoepeling van de maatregelen, het verder oppakken van de economie te midden van de Covid-19 pandemie tegen de achtergrond van de zorgcapaciteit. Uit presentaties van medische deskundigen is gebleken, dat het aantal besmettingen een dalende trend vertoont. Tijdens de meeting waarbij ook leden van De Nationale Assemblee aanwezig waren, zijn onder meer aan de orde gekomen: armoedebestrijding, awareness van het volk, werkloosheid en onderwijs. De gesprekken vonden plaats in de vergaderruimte van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. 

Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April