Nieuwe dc's moeten oppassen voor misleiders
26 Aug 2020, 00:43
foto
Achttien nieuwe dc's zijn benoemd en beëdigd door president Chan Santokhi. Zij zijn dinsdag geïnstalleerd. Zij hebben hun standplaats toegewezen gekregen. (Foto: Kabinet van de Vicepresident)


Goede communicatie, een ‘overdosis’ aan geduld, werken binnen de wet en oppassen voor misleiders. Dat is wat vicepresident Ronnie Brunswijk en Assembleevoorzitter Marinus Bee, de 18 nieuwe districtscommissarissen op het hart hebben gedrukt. De dc’s zijn dinsdag in de Congreshal geïnstalleerd. De 19e dc, August Bado, hoefde niet geïnstalleerd te worden, want dat is in de vorige periode al gebeurd. 

De installatieceremonie, het opspelden van de epauletten en dragen van de petten, maakten deel uit van de ceremonie die voor een deel is uitgevoerd door minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling & Sport. Zij heeft de dc’s wederom voorgehouden wat hun taken zijn en  heeft benadrukt dat zij “altijd de wet in acht moeten nemen en altijd naar eer en geweten moeten handelen”. Emanuël, Bee en Brunswijk hebben elk het belang van goede communicatie benadrukt. Vooral bij het nemen van impopulaire maatregelen die de crises moeten helpen terugdringen, haalt Bee aan. Hij wenst de dc’s behalve kracht en wijsheid ook een “overdosis aan geduld en doorzettingsvermogen” toe. 

Brunswijk drukt de dc’s ook op het hart het vertrouwen niet te schaden. Over een jaar moet eenieder nog tevreden zijn met het team, zegt hij. “Laat u niet misleiden,” geeft hij mee. “Misleider lai. En die ondernemers gaan bij je komen om dingen te regelen. Neem besluit naar eer en geweten. Neem de wettelijke regelingen in acht voordat u iets doet. A sa de wan moi sani dat un’ pot’ wan dc tide en na twee maanden moeten we je weer weghalen. Dat gaat niet goed zijn.” 

Dc Senrita Gobardhan van Nickerie heeft namens haar collega's verzekerd dat zij als een eenheid achter het beleid staan, dat het vertrouwen niet geschaad wordt, dat zij openstaan voor kritiek en ondersteuning. 

De dc’s die dinsdag zijn geïnstalleerd zijn: Ricardo Bhola (Paramaribo Noordoost), Fulgence Javinde (Paramaribo Zuidwest), Safiek Goelaman (Wanica Zuidoost), Suraskha Sital-Hirasingh (Wanica Noordwest), Senrita Gobardhan (Nickerie), Maikel Winter (Coronie), Sherin Doerga-Bansie (Saramacca), Mohamedsafiek Radjab (Commewijne), Clyde Hunswijk (Marowijne Noord-Oost), Olivia Domini (Marowijne Zuid-West), Marlene Joden (Para), Ludwig Mendelzoon (Brokopondo), Frits Dinge (Sipaliwini Boven Suriname), Walter Bonjanski (Boven Coppename), Erwin Linga (Boven Saramacca), Merilu Sapa (Coeroeni), Josta Lewis (Kabalebo), Ose Jabini (Pamacca). Afwezig was August Bado voor Tapanahony. 

René Gompers
Advertenties