Leo Brunswijk: Onnodig kritiek op de vier rvc-posten
26 Aug, 07:47
foto
Leo Brunswijk (foto: René Gompers)


Leo Brunswijk, die in vier raden van commissarissen (rvc's) is benoemd, vindt dat er onnodig kritiek op hem wordt geleverd. Hij zit in de rvc van NV Havenbeheer, Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, Energie Bedrijven Suriname en Staatsolie. In gesprek met Starnieuws zegt Brunswijk dat EBS en Staatsolie niet losgekoppeld kunnen worden van elkaar. Beide bedrijven hebben te maken met energie. Staatsolie levert energie aan EBS. Brunswijk vindt niet dat er sprake is van een 'conflict of interest'. 

Brunswijk, die de jongere broer is van vicepresident Ronnie Brunswijk, stelt dat tot nu toe 65 plekken in rvc's zijn ingevuld. Er zijn nog 193 te gaan. "Ik ben in vier rvc's en dat is niet teveel", vindt hij. Uit onwetendheid leveren mensen kritiek, meent hij. Als voorbeeld haalt Brunswijk aan dat de president de baas is van alle bedrijven in het land. Dat vindt niemand teveel, want anders zouden er presidenten moeten zijn op allerlei niveau. 

In ingezonden artikelen op Starnieuws is er ook kritiek geleverd op de benoemingen van Brunswijk, als te zijn bevoordelen van familie door de vicepresident. In een artikel is aangegeven dat toen Leo Brunswijk president-commissaris was bij SLM tijdens regering-Bouterse 1, hij slechts gratis tickets weggaf. Het personeel van de SLM zou hem ook niet lusten. Brunswijk is vanwege zijn Nederlandse nationaliteit toen in oktober 2010 bedankt als president-commissaris. Nu heeft hij nog steeds de Nederlandse nationaliteit, maar volgens hem staat nergens dat je de Surinaamse nationaliteit moet hebben om in een rvc zitting te hebben. 

Brunswijk vindt dat zijn goede naam te grabbel wordt gegooid door allerlei bewering in ingezonden stukken, zonder dat hem wederhoor is gevraagd. Hij vindt dat er totaal niks aan de hand is met de benoemingen. Anderen zitten ook in diverse raden en commissies. Brunswijk wil niet ingaan op meerdere posten voor één persoon. "Ik praat over mezelf. Ik kan het werk aan". 
Advertenties