Nieuw stichtingsbestuur moet SZF doorlichten
13 Aug, 15:52
foto
Drie van de nieuwe leden van het stichtingsbestuur van SZF met minister Amar Ramdhin van Volkgezondheid (2e r). (Foto: CDS)


Soeres Bhikhie is voorzitter van het nieuwe stichtingsbestuur van het Staatsziekenfonds (SZF). Het bestuur is voor drie jaar ingesteld. Het bestuur heeft de taak om het SZF door te lichten en te reorganiseren. De reorganisatie moet volgens minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid duidelijke veranderingen brengen in de verbetering van de effectiviteit van de gezondheidszorg en van de financiele stroom binnen de zorg.

SZF herbergt 80% van de verzekerden in Suriname en voor minister Ramadhin is het belangrijk dat het nieuw estuur de stichting grondig doorlicht. Het bestuur moet na gaan of alle gemaakte afspraken en overeenkomsten met derden aan de geldelijke wettelijke grondslagen van de stichting voldoen. Binnen de urgentiefase van negen maanden wil de bewindsman zichtbare resultaten van de reorganisatie.

Het bestuur bestaat verder uit Dharmawatie-Debie Ramautar-Gangaram Panday, Robby Poetisi, Magda Haakmat-Milano en mevrouw Koempai.
Advertenties