Illegale 'bussen' aangepakt en beboet
13 Aug, 07:37
foto


Bestuurders van autobusjes die illegaal aan personenvervoer doen op de verschillende lijnbusroutes worden aangepakt. De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem van de politie is gestart met controles op bestuurders die zich hieraan schuldig maken.

Bij de controles is gebleken dat de vervoerders zich niet hielden aan de Covid-19 maatregelen zoals sociale afstand. Het vervoeren van personen tegen betaling zonder een busvergunning is bij wet verboden. Overtreders riskeren een boete van SRD 500. De politie meldt dat ook veel van de autobusjes niet voor herkeuring waren aangeboden, ook hiervoor zijn chauffeurs beboet.

Weer andere chauffeurs hadden verkeersvonnissen op hun naam voor gepleegde verkeersovertredingen. Zij kozen ervoor op de openstaande boetes gelijk te betalen om te voorkomen dat ze in de gevangenis zouden worden geplaatst. Bij de aanpak van het 'illegaal personenvervoer' heeft de politie het snelrecht model toegepast.

Al maanden werd er geklaagd door de legale bushouders die hun bussen in de garage moeten houden vanwege het coronavirus, dat er oneerlijke concurrentie was van deze autobusjes op de lijnroutes. Er werden tarieven van SRD 10 per persoon gehanteerd en werden de bussen volgestopt met passagiers. Tot nog toe is er geen overeenstemming bereikt over het opstarten van het regulier busvervoer dat sinds april stilligt.
Advertenties

Monday 18 January
Sunday 17 January
Saturday 16 January