Aardverschuiving Zuid-India doodt minstens 15 mensen
07 Aug, 13:25
foto
Reddingswerkers zoeken naar overlevenden op de plaats van een aardverschuiving tijdens zware regenval in Idukki, Kerala, India. (Foto: Reuters)


Een aardverschuiving veroorzaakt door stortregens heeft vrijdag minstens 15 theearbeiders in de Zuid-Indiase deelstaat Kerala gedood. Reddingswerkers zijn op zoek naar meer dan 50 mensen van wie wordt gedacht dat ze vastzitten onder grond en puin.

De aardverschuiving heeft zich in de vroege uren voorgedaan in het district Idukki toen arbeiders sliepen. Tot dusver waren vijftien lichamen geborgen. Er wordt gevreesd dat zo'n 51 mensen vastzitten in het puin. "Eén team van de National Disaster Relief Force heeft de locatie bereikt. Helikopters kunnen niet worden ingezet omdat het klimaat erg mistig is," zei wijkmanager H. Dineshan aan persbureau Reuters.

In het district Idukki viel donderdag bijna 20 cm regen viel, volgens gegevens die zijn verzameld door de door de staat beheerde weerafdeling. Idukki ligt ongeveer 240 km ten noorden van de hoofdstad Thiruvananthapuram.

“Het gebied heeft de afgelopen twee dagen hevige regenval gehad en de aardverschuivingen vonden plaats na middernacht. De getroffenen zijn veelal theearbeiders die sliepen", zegt S. Sureshkumar, één van de hoofdinspecteur van de politie in het district.

In 2018 werd Kerala getroffen door de ergste overstromingen in een eeuw. Honderden werden gedood, velen uit het district Idukki.
Advertenties

Saturday 24 October
Friday 23 October