Eigen persbureau voor Surinaamse diaspora
04 Aug, 21:29
foto


De Surinaamse diasporagemeenschap in Europa heeft met de lancering van Diaspora Persbureau (DP) een eigen persbureau.  Het persbureau staat onder supervisie van Eric Mahabier en is een initiatief van enkele personen en organisaties in Nederland, België, Frankrijk/Frans- Guyana, Engeland, Duitsland en Zwitserland.

In een persbericht zegt DP dat het persbureau niet alleen bedoeld is voor personen van Surinaamse afkomst waar ook ter wereld, maar ook voor degenen die affiniteit hebben met het culturele en historische erfgoed van Suriname en ook voor ondernemers, die in Suriname willen ondernemen.

Diaspora Persbureau zal de dagbladen, radio- en televisiezenders, nieuwssites en overige media in Nederland en in Suriname voorzien van nationale en internationale berichten en artikelen. De informatie wordt geleverd door een netwerk van journalisten, verslaggevers, columnisten, schrijvers en wetenschappers, die hun diensten vrijwillig aanbieden.

Het gaat voornamelijk over nieuws van en voor de Surinaamse gemeenschap in Europa. Er zullen berichten en artikelen zijn over dagelijkse gebeurtenissen, economie, politiek, onderwijs, human interest, wetenschap en o.a. ontwikkelingen op het gebied van technologie, kunst, muziek, literatuur en milieu en duurzaamheid. Personen met bijzondere maatschappelijke prestaties en eenieder met vernieuwende ideeën voor de samenleving, zullen aan het woord komen, zegt DP.

Een groot deel van de Surinaamse diaspora is woonachtig in Nederland (ruim 380.000), gevolgd door Frankrijk/Frans- Guyana en België, vermeldt Diaspora Persbureau.
Advertenties

Monday 28 September
Sunday 27 September
Saturday 26 September