Breaking: 41 Covid-positief Penitentiaire Inrichting Duisburglaan
02 Aug, 19:13
foto


41 personen in de Penitentiaire Inrichting Duisburglaan (PID) zijn positief getest op Covid-19. Naar aanleiding van deze zorgelijke ontwikkeling hebben de ministers van Volksgezondheid, Justitie & Politie en Defensie onmiddellijk acties ondernomen om de verdere verspreiding tegen te gaan.


De positieve gevallen zijn onmiddellijk afgezonderd van de rest en er wordt door een medisch team een analyse gemaakt van de medische conditie van de geïnfecteerden, zeggen de crisismanager Marthelise Eersel, de ministers van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, Justitie & Politie, Kenneth Amoksi en Defensie, Krishna Mathoera. Het outbreak management team heeft vandaag rapportage ontvangen van het Bureau Openbare Gezondheidszorg ontvangen over de 41 positieve gevallen.


Het ministerie van Justitie & Politie zal middels het instellen van een crisisteam de beheersing en het vervolgtraject bepalen. De gemeenschap mag erop rekenen dat bij de beheersing rekening gehouden wordt met de gezondheid en veiligheid van eenieder. De penitentiaire inrichtingen werken volgens de richtlijnen en de situatie is vooralsnog onder controle.

Advertenties

Monday 28 September
Sunday 27 September
Saturday 26 September