Gajadien: Niet nodig om ex-minister Hoefdraad te horen
30 Jul, 18:09
foto
Commissievoorzitter Asiskumar Gajadien


De Assembleecommissie heeft vandaag besloten dat het niet nodig is om ex-minister Gillmore Hoefdraad van Financiën weer te horen. Hij is tijdens de vorige vordering van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday uitgebreid ingegaan op de tenlasteleggingen. Commissievoorzitter Asiskumar Gajadien (VHP) om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat bij de eerstvolgende huishoudelijke vergadering de komende week een besluit zal worden genomen wanneer deze zaak afgehandeld zal worden. 

Gajadien zegt dat nergens in de wet verplicht is om Hoefdraad te horen. Er is net als de vorige keer geen onderzoekscommissie ingesteld. De Nationale Assemblee moet besluiten of de pg toestemming krijgt om Hoefdraad te vervolgen. De rechter-commissaris zal een gerechtelijk onderzoek instellen als de politiek de weg vrijmaakt voor verdere vervolging. Eerder is negatief beslist op de vordering van de pg. 

NDP-commissieleden vinden dat er niet voor een tweede keer dezelfde vordering kan worden ingediend. De meerderheid (coalitie) is niet meegegaan met de NDP-leden. Gajadien merkt op dat deze kwestie zo snel mogelijk moet worden afgehandeld, want er zijn veel andere dingen die aangepakt moeten worden. De kwestie-Hoefdraad moet niet op het bord van De Nationale Assemblee blijven liggen. De rechterlijke macht moet haar werk verder kunnen doen. Voor het werk in De Nationale Assemblee maakt het volgens Gajadien niks uit of Hoefdraad al dan niet boven water komt. 
Advertenties

Saturday 19 September
Friday 18 September
Thursday 17 September