Zes bedrijven staan klaar om gat LIAT op te vullen
08 Jul, 22:40
foto
LIAT verbond de verschillende Caribische landen met elkaar.


Nu de regionale luchtvaartmaatschappij LIAT ophoudt te bestaan, hebben zes anderen zich aangediend om routes van de Leeward Islands Air Transport over te nemen. Het bestuur van LIAT besloot eind juni om de maatschappij te liquideren. Torenhoge schulden en de steeds verslechterende financiële situatie bij de maatschappij, brachten de verschillende Caribische aandeelhouders naar het punt om geen geld meer te stoppen in het noodlijdende LIAT.

Caribbean Airlines (Trinidad & Tobago), Inter-Caribbean (Turks & Caicos), One Caribbean (St. Vincent & The Grenadines), SVG Air (St. Vincent & The Grenadines), Silva (de Verenigde Staten) en Air Antille (Frankrijk) zijn allen particuliere luchtvaartmaatschappijen die overwegen de leemte van LIAT op te vullen.

LIAT met als thuisbasis Antigua en Barbuda, werd in 1957 opgericht in Montserrat. In 1971 kreeg het Britse Court Line Aviation het zeggenschap en hernoemde de luchtvaartmaatschappij LIAT. Drie jaar later, in 1974, werd de luchtvaartmaatschappij overgenomen door elf Caribische regeringen en werd het bedrijf omgedoopt in LIAT (1974) Ltd.

Premier Gaston Brown van Antigua en Barbuda had aangekondigd dat er een nieuwe entiteit zou worden opgezet. Een luchtvaartbedrijf dat veel kleiner zal zijn dan de huidige LIAT. Een nieuw kleiner bedrijf zou volgens Brown levensvatbaar en efficiënt zijn. Het zou bovendien kunnen voldoen aan de connectiviteitsbehoeften van het Caribisch Gebied. Hij zei ook dat de nieuwe entiteit de naam LIAT zal behouden. "LIAT is een Caribische instelling gebouwd door Caribische mensen waar we trots op mogen zijn. En dan mogen we niet weglopen voor de naam LIAT."

Tuesday 04 August
Monday 03 August