Laatste woord opstarten busroutes nog niet gezegd
03 Jul, 08:38
foto
De Particuliere Lijnbushouders Organisatie wil maandag de busritten hervatten.


Het Covid-managementteam heeft vandaag een onderhoud met het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) over het opstarten van de transportsector. De Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) heeft eenzijdig aangekondigd dat de bussen maandag zullen rijden. Voor een stadsrit moeten mensen SRD 4 betalen. Er wordt vandaag ook gesproken met het PLO-bestuur. 

Tussen OWT&C en de PLO is er geen overeenstemming over het opstarten van de lijndiensten. Nog steeds is een stadsrit niet verhoogd. Bovendien moet het Covid-managementteam nog adviseren over het hervatten van de diensten aan de samenleving. President Desi Bouterse heeft eerder maatregelen afgekondigd die nog steeds gelden. Op grond hiervan zijn nog niet alle sectoren opgestart. 

Het Covid-management had aangegeven dat de president binnenkort met nieuwe richtlijnen komt. Intussen worden met diverse sectoren gesprekken gevoerd. Verschillende bedrijven hebben maatregelen getroffen zodat de deuren veilig geopend kunnen worden voor het publiek. 

Chauffeurs zijn net als anderen die geen werk hebben, in aanmerking gekomen voor SRD 1.500 in mei en hetzelfde bedrag in juni uit het Covid-steunfonds. Tussen de PLO en OWT&C zijn gesprekken die gepland waren, niet doorgegaan. Het wachten beu, is besloten vanaf maandag te rijden. Vanaf medio maart ligt het openbaar vervoer stil. 

Tuesday 11 August
Monday 10 August
Sunday 09 August