Mathoera: NDP moet niet ontvankelijk worden verklaard
08 Jun 2020, 00:01
foto
Krishna Mathoera plaatste op de openbare zitting van het hoofdstembureau op 4 juni kanttekeningen tegen het bezwaarschrift van de NDP. (Foto: Ranu Abhelakh)


Het hoofdstembureau Paramaribo zal maandag om 12.00 uur een openbare zitting houden in de Anthony Nesty Sporthal. Dan zal de brief met bezwaren ingediend door de NDP worden behandeld. De NDP heeft gevraagd om een hertelling te houden in Paramaribo. VHP-topper Krishna Mathoera, die de meeste stemmen heeft gehaald in Paramaribo, zegt aan Starnieuws dat NDP niet ontvankelijk moet worden verklaard. 

Mathoera voert aan dat er geen gronden zijn voor hertelling. De resultaten zijn bekend. Zij merkt op dat er nauwelijks  verschil is tussen de resultaten die bekend zijn van de turflijsten van de politieke partijen, de cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken, het hoofdstembureau Paramaribo en het Onafhankelijk Kiesbureau. Hertellen zal geen ander resultaat met zich meebrengen. Er zal ook niks veranderen aan de zetelverdeling in Paramaribo, meent Mathoera. 

Het hoofdstembureau Paramaribo had aangekondigd dat er advies gevraagd zou worden aan Binnenlandse Zaken, het Centraal Hoofdstembureau en het Onafhankelijk Kiesbureau. Op de openbare zitting van 4 juni is het bezwaar van de NDP niet behandeld, omdat de voorzitter en ondervoorzitter niet aanwezig waren. Aan de politieke partijen werd meegedeeld dat het resultaat kenbaar gemaakt zou worden. 

Mathoera merkt op dat de NDP alleen maar met vertragingstactieken bezig is. Zij hoopt dat zaken morgen afgewikkeld worden, waardoor het Centraal Hoofdstembureau zo spoedig mogelijk de verkiezingsuitslag bekendmaakt en de gekozenen hun verkiezing kunnen aanvaarden. Zij vindt dat zo snel mogelijk de nieuwe Assemblee aan de slag moet, want de situatie vereist dat de nieuwe regering zo snel mogelijk aantreedt. 
Advertenties

Friday 21 June
Thursday 20 June