Politie vraagt mensen binnen te blijven na 18.00 uur
02 Jun, 17:38
foto


Vanaf 18.00 uur vanavond geldt er een avondklok tot de volgende ochtend 6.00 uur. Het aantal besmette Covid-19 personen in Suriname is nu 54, terwijl 44 personen nu in het ziekenhuis liggen. Zeven van hen zijn opgenomen op de Intensive Care afdeling van St. Vincentius Ziekenhuis en Wanica Ziekenhuis. Het Korps Politie Suriname doet een dringend beroep aan iedereen binnen de grenzen van Suriname om zich te houden aan de maatregelen afgekondigd door president Desi Bouterse maandag. 

De politie heeft niet de verplichting om overtreders van de 'lockdown' van voeding te voorzien. De politie, als een der werkarmen van de overheid, moet erop toe zien dat de Covid-19 maatregelen nageleefd worden. Het is daarom dat aan de samenleving wordt gevraagd hun medewerking te verlenen aan de politie door zich te houden aan de maatregelen.Van ouders of verzorgers verwacht de politie dat zij erop zullen toezien dat hun minderjarige kinderen vanaf 18.00 uur niet meer op of langs de openbare weg zullen zijn.

De maatregelen 
1: Een partiële 'lockdown' in heel Suriname vanaf 18.00 uur tot morgenochtend 6.00 uur. 

2: Samenscholingen worden teruggebracht naar maximaal 5 personen.

3: De brug bij Stolkertsijver voor beweging van personen in beide richtingen is afgesloten, met uitzondering van noodzakelijke diensten, de veiligheids- en gezondheidsautoriteiten.

4: Stopzetting van het vliegverkeer voor passagiers van en naar de volgende dorpen in het binnenland met name: Stoelmanseiland, Drietabbetje, Godoholo, Cottica aan de Lawa, Tabiki, Antino, Anapaike, Oelemarie, Gaakaba en Albina. Het vervoer van goederen blijft vooralsnog toegestaan.

5: De grenzen via land, water en lucht blijven gesloten voor personen.

6: Crèches, heropende markten, casino’s en horeca bedrijven zijn weer gesloten voor bezoekers en alle bedrijven moeten terug naar de hoogste voorzorgsmaatregelen.

Tuesday 04 August
Monday 03 August