Sharman: Geen persoonlijke ambitie bij overwinning VHP
27 May, 08:31
foto
VHP-topper Dew Sharman (midden) dinsdagmiddag in de Anthony Nesty Sporthal. Het gehele proces wordt nauwlettend in de gaten gehouden. (Foto: Leroy Troon)


“De partij heeft een wederopbouwprogramma in elkaar gezet en wij ondersteunen dat allemaal, daar zit geen persoonlijke ambitie in,” reageert Dew Sharman van de VHP als hem gevraagd wordt wat zijn ambitie is nu de oranjepartij bij de verkiezingen als grootste winnaar uit de bus is gekomen. “Wij hebben zaken uitgezet die heel acuut en noodzakelijk zijn om ze in de eerste zes maanden goed te krijgen,” zegt hij aan Starnieuws.

In dat verband noemt de VHP’er de voorraad medicijnen en waarborging van voedsel. “Dat moet je in de eerste zes maanden correct hebben afgehandeld, zodat mensen met een gerust hart kunnen leven.” Nadien zegt hij zal in anderhalf jaar worden geprobeerd om de financieel-economische situatie te stabiliseren. Het volgende traject wordt dan de aanpak van grotere zaken. “Het plan is er, het is allemaal al op papier gezet en zal ons werkdocument zijn waarmee we aan de slag zullen gaan om die nodige veranderingen te brengen in het land, om die ontwikkeling…die zekerheid te waarborgen voor de samenleving dat dit land weer een waardig land wordt waarbij het volk in elk geval zijn trots als natie terugkrijgt.”

Sharman zegt dat ze een heleboel te doen hebben. “We zijn als jonge politici ambitieus om dit land goed te krijgen. Primair staat het land Suriname, dat we het weer goed krijgen.” De politicus stelt dat eenieder weet dat op dit moment vanuit alle facetten van Suriname het niet goed zit met het land. “We hebben als ware kinderen van dit land de plicht op ons genomen om een andere weg in te slaan.” Hij vindt het prachtig dat ze ondersteuning krijgen van brede lagen van de samenleving op de nieuwe weg die ze hebben ingeslagen.

Sprekend tot de kiezers, zegt Sharman dank aan de mensen die hun steun hebben uitgebracht op de VHP “waar dan ook in Suriname.”. Het doet hem goed dat het volk tot het besef is gekomen dat deze situatie niet verder kan. Surinamers hebben getoond dat ze hun trots en waardigheid terug willen. “Ze hebben gekozen voor verbetering van Suriname. Ze hebben ervoor gekozen Suriname te redden en op die manier een mooi Suriname achter te laten voor de komende generaties.”

Het doet Sharman goed dat de partij zoveel stemmen, zoveel zetels heeft gehad. Het is voor hem duidelijk een teken aan de wand voor de zittende regering dat ze het verkeerd hebben gedaan. “Het volk heeft anders beslist.” Hijzelf is verrast met het aantal zetels dat de VHP op basis van de voorlopige resultaten heeft binnengehaald. “Het geeft je een prettig gevoel dat je targets stelt en die ook haalt door hard te werken als team.”

Bij de vorige verkiezingen in 2015 werd Sharman met voorkeursstemmen gekozen in kiesdistrict 1, Paramaribo. Zoals de kaarten op dit moment liggen, krijgt hij een tweede termijn in De Nationale Assemblee.

Sunday 05 July
Saturday 04 July
Friday 03 July