Noersalim wil niet vooruitlopen op samenwerking
25 May, 12:54
foto
Mike Noersalim, de huidige minister van Binnenlandse Zaken en voorzitter van de HVB heeft zijn stemplicht vervuld.


“We kunnen de huid van de beer niet verkopen, voor die geschoten is”, antwoordt de voorzitter van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB), Mike Noersalim, op de vraag of zijn partij zal samenwerken met de Nationale Democratische Partij (NDP). Hij benadrukt dat de HVB zelfstandig aan de verkiezingen deelneemt.

“De HVB is volgens de laatste peilingen gegroeid met 1.650% en dat maakt ons de snelst groeiende partij. Als we dit omzetten in zetels, zitten we tussen de drie en vijf zetels”, legt Noersalim uit. Dit wordt volgens hem ondersteund door het veldwerk en de eigen analyse van de partij. Er wordt gemikt op de districten Paramaribo, Nickerie en Wanica. Samenwerken met andere partijen is volgens Noersalim nog niet aan de orde.

De politicus blikt tevreden terug op zijn ambtsperiode als minister van Binnenlandse Zaken. “De regering heeft onder verschillende omstandigheden en uitdagingen haar best gedaan en de minister heeft zijn best gedaan”. Hij benadrukt dat hij zich zal blijven inzetten voor jong ondernemerschap en onderwijs voor vroege schoolverlaters. “Dit deed ik al voor de politiek en ik zal dat blijven doen”.


Sunday 05 July
Saturday 04 July
Friday 03 July