OKB is maandag de hele dag en nacht bereikbaar
24 May, 16:18
foto


Morgen, 25 mei, heeft het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) zoals bij elke verkiezing een informatie- en klachtencentrum.  In de afgelopen verkiezingen heeft dit centrum bewezen zeer nuttig te zijn, zegt OKB. Eenieder kan telefonisch en via live stream bij dit centrum terecht met klachten als er calamiteiten en onregelmatigheden geconstateerd worden bij het stemmen en het tellen. 

Ook de calamiteiten en onregelmatigheden die buiten de stemlocaties plaatsvinden, kunnen ook doorgegeven worden. Dit centrum wordt bemenst door zes medewerkers die de intake doen en tien ondersteuners die de klachten behandelen. De ondersteuners moeten gezien worden als een verlengstuk van voorzitter Jennifer van Dijk-Silos, die dit centrum coördineert. Alle klachten worden heel serieus behandeld en afgehandeld. 

Het centrum heeft ook auto's ter beschikking zodat indien het nodig is ondersteuners naar de plek van de calamiteiten kunnen uitrijden om zodoende eerste hand informatie te krijgen. Het OKB zal bij deze verkiezing ook via de website live te volgen zijn. Via de website kan een YouTube stream worden gevolgd die in realtime de werkzaamheden vanuit het centrum zullen weergeven. Deze stream zal op 25 mei om 9.00 uur van start gaan en zal continue te volgen zijn
tot 24.00 uur. De site (www.okb.sr) is vanaf maandag in de lucht.

Verder is het centrum vanaf 7.00 uur open totdat het laatste stembureau bij het hoofdstembureau binnen is. Het OKB is te bereiken op het nummer 493101.

Sunday 05 July
Saturday 04 July
Friday 03 July