OAS-missie met chartervlucht uit Washington aangekomen
22 May, 02:17
foto


De tien personen sterke waarnemersdelegatie van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) is donderdag aangekomen in Suriname. Zij zijn uit Washington vertrokken met een chartervlucht. De delegatie wordt geleid door Gonzalo Koncke, de Chefstaf van de Secretaris-Generaal van de OAS, en bestaat verder uit personen afkomstig uit Uruguay, Mexico, Argentinië, Trinidad and Tobago, Colombia, de Verenigde Staten van Amerika en Antigua and Barbuda.

Het is voor de zevende  keer, en wel vanaf 1987, dat de OAS een electorale waarnemersmissie afvaardigt om het verkiezingsproces in ons land bij te wonen. Voor de OAS wordt de missie naar Suriname de eerste, sinds de uitbraak van de Covid-19-pandemie, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Ter facilitering van de missie is de overeenkomst inzake Privileges en Immuniteiten op 14 mei getekend en wordt op 23 mei de overeenkomst inzake het Electoraal Waarnemingsproces getekend tussen de Ministeries van Buitenlandse en Binnenlandse Zaken, en het Onafhankelijk Kiesbureau met de vertegenwoordiger van de OAS.

De delegatie heeft vóór haar aankomst in Suriname een virtueel onderhoud gehad met onder andere de voorzitter van De Nationale Assemblee en zal on-site gesprekken voeren met overheidsfunctionarissen, relevante verkiezingsautoriteiten, alsook politieke organisaties en het maatschappelijk middenveld. De missie vertrekt op woensdag 27 mei 2020 uit Suriname.

Advertenties

Wednesday 23 September
Tuesday 22 September
Monday 21 September