Korpschef bevestigt operatie DNV tegen Cairo
20 Apr 2020, 00:00
foto
Korpschef Roberto Prade


Korpschef Roberto Prade bevestigt tegenover Starnieuws dat de politie niet heeft opgetreden bij de inval die zwaar gewapende mannen hebben gepleegd donderdag in de woning van Rodney Cairo. "Ik heb de politie de opdracht gegeven om zich terug te trekken. Het betrof hier een operatie van het Directoraat Nationale Veiligheid," legt de politiebaas uit. Later op de dag zal de politie een bericht hierover uitgeven. De korpschef zegt verder niet over inhoudelijke informatie te beschikken. 

De inval werd gepleegd door vier in zwart geklede, gemaskerde en zwaarbewapende mannen. De politie die ter plekke aankwam, vraagt versterking. Uiteindelijk blijkt uit camerabeelden dat de politie weggaat, zonder in te grijpen. Een van de personen die betrokken is bij deze actie, verklaarde tegenover de politie dat in opdracht van het Directoraat Nationale Veiligheid wordt gehandeld. De politie ter plaatse heeft contact gemaakt met de leiding en trok zich daarna terug.  

Cairo, die kandidaat is van Strei!, werd volgens de politieke organisatie tijdens de inval hardhandig aangepakt. Hij werd een aantal uren gegijzeld en vertoonde daarna enkele schrammen, de rechterzijde van zijn gezicht was opgezwollen en hij vertoonde blauwe plekken. Cairo had rode striemen aan beide handen ter hoogte van de polsen en hij klaagt nu nog over pijn aan zijn lichaam. Bij deze inval hebben de invallers zijn mobiele telefoons waar bewijsmateriaal tegen enkele personen op was en wat legitimatiedocumenten, in beslag genomen, zonder zijn toestemming.  

Strei! zegt nimmer te zullen accepteren dat een van haar leden op dergelijke wijze wordt geïntimideerd. De brieven voor de procureur-generaal, de korpschef en minister van Justitie en Politie gaan maandag de deur uit, deelt Maisha Neus, voorzitter van Strei! mee. Ook diverse ambassades in Suriname zal om steun worden gevraagd. 
Advertenties