Woning afgebrand te Boerbuiten
16 Apr, 13:08
foto
Een woning aan de Tomasiboitiweg te Boerbuiten is vanmorgen afgebrand. (Foto: René Gompers)


Aan de Tomasiboitiweg te Boerbuiten is een woning afgebrand. Van het voorlopige onderkomen dat was opgezet om in te verblijven, terwijl een nieuw huis werd gebouwd, is haast niets meer over. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. 

Er was niemand thuis tijdens de brand. Hoe de brand is ontstaan, is ook niet duidelijk. Buren delen mee dat dit de tweede brand in tien jaren is op het adres. "Er stond eerst een houten huis. Die was in brand gevlogen. Toen zijn ze een jaar of twee geleden begonnen met het bouwen van een stenen huis. Het voorlopige huisje dat was gebouwd, is nu afgebrand," geven de buren aan. 

De brandweer heeft voorkomen dat het in aanbouw zijnde huis ook in de vlammen opging. Het huis van de naaste buren heeft een kleine schade opgelopen. Een gascylinder is in veiligheid gebracht. "De mensen hadden alles in het huisje gezet," geeft een buurman aan. Een man staat er verbouwereerd bij. "Dit huis bouwen we voor mijn moeder. Ik heb geen idee hoe het heeft kunnen gebeuren. Dit is al de tweede keer..."

René Gompers
Advertenties