422.000 oproepingskaarten bij de drukkerij
09 Apr 2020, 18:27
foto
De oproepingskaarten voor de verkiezingen van 25 mei 2020 zijn bij de drukkerij. (Foto's: Biza/NII)


Er worden 422.000 oproepingskaarten voor de verkiezingen van 25 mei gedrukt, zegt Soebhas Bachoe, voorzitter van de werkgroep Oproepingskaarten. Het startsein voor het drukken van de achterzijde van de kaarten is maandag bij Multiforms NV aan de Johan Adolf Pengelstraat gegeven door het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza), onder toezicht van de vertegenwoordigers van de werkgroep Oproepingskaarten, het Korps Politie Suriname en het Onafhankelijk Kiesbureau.

Mutiforms NV drukt de achterzijde van de kaarten, terwijl de voorzijde met onder andere gegevens van de kiezers volgende week door de werkgroep op het Centraal Bureau voor Burgerzaken zullen worden geprint. Bachoe zegt dat voorheen zowel de voor- als de achterzijde werden gedrukt door de externe drukker, maar na evaluatie van de vorige verkiezingen is hierin verandering gekomen.

Op de achterzijde van de oproepingskaart staan de wetsartikelen over verhindering bij het uitoefenen van het kiesrecht en distributie details. Bachoe zegt dat op woensdag 8 april 2020 de achterzijden van alle oproepingskaarten gedrukt zullen zijn, waarna er nog twee weken is uitgetrokken om de voorzijde te bedrukken. Hij zegt dat de twee weken te maken hebben met de maatregelen die de werkgroep heeft getroffen om de verspreiding van het Covid-19 virus te minimaliseren en de regels met betrekking tot de geldende lockdown.

Na het drukken van de oproepingskaarten komen deze uiteindelijk terecht op de verschillende districtscommissariaten, waar zij klaargemaakt worden voor distributie. De distributie van oproepingskaarten aan kiesgerechtigden is gepland voor 24 april, zegt Bachoe. Elke kiezer dient ten minste drie dagen voor de dag der stemming zijn oproepingskaart te hebben ontvangen, benadrukt Biza. De oproepingskaarten zullen per district van kleur verschillen. Zo zijn de oproepingskaarten voor Paramaribo rood, Wanica blauw, Nickerie zwart, Coronie bordeaux, Saramacca bruin, Commewijne paars, Marowijne oranje, Para geel, Brokopondo grijs en Sipaliwini groen.
Advertenties

Saturday 16 October
Friday 15 October
Thursday 14 October