DA'91: Luciën Pinas, vedette zonder sterallures
05 Apr, 00:57
foto


De journalist Luciën Pinas is zaterdagochtend overleden. Luciën Pinas, met een jarenlange carrière, stond bij ons bekend als een multi-getalenteerde journalist. Hij was decennia  lang deel van de Surinaamse  journalistiek, heel vaak in en rond DNA. 

Lucien gaf aan links, rechts en centrum ideologische partijen volledig de ruimte hun zienswijze te presenteren via zijn microfoon. Zijn klassiek voorkomen, met pet op, was zijn 'brand'. Hij bleef tot het eind bezig met zijn journalistieke werk. Luciën Pinas stond bekend als een gedreven journalist! Als journalist was hij scherp en had een no-nonsense benadering, terwijl hij als mens te vinden was voor een gezellige tori. Een vedette zonder sterallures. 

Door de jaren heen heeft DA'91 een wederzijdse band van respect en persoonlijke waardering opgebouwd met Luciën Pinas. Hij had de gave om de ware aard en het diepste in je ziel naar boven te halen en zichtbaar en voelbaar te maken voor het publiek. DA'91 zal hem altijd scharen onder die bijzondere groep van journalisten die met hart, ziel en deskundigheid inhoud en uitvoering gaven aan hun beroep.

Wij wensen zijn gezin, familie, de Apintie crew en de totale Surinaamse samenleving heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Rust zacht Luciën