Bewaking thuisquarantaine kost SRD 9.500 (update)
04 Apr, 18:00
foto
Wie in thuisquarantaine wil, moet SRD 9.500 neertellen voor de bewaking voor twee weken.


Veel mensen klagen over de SRD 9.500 die betaald moet worden voor bewaking voor mensen die thuis in quarantaine willen. Een deel van de mensen dat in thuisquarantaine zou willen, kan zich dat niet permitteren. Jerry Slijngard, co√∂rdinator van NCCR, heeft intussen meegedeeld dat dit bedrag niet meer betaald hoeft te worden. Wie al betaald heeft, krijgt het geld terug. 

De meeste mensen die uit Miami en Belem zijn aangekomen, zijn tevreden over de opvangfaciliteiten van de overheid. Daarover wordt er niet geklaagd. "Ik zou graag in mijn eigen omgeving willen zijn, maar het bedrag gelijk cash betalen is voor mij niet mogelijk," zegt een ingezetene. Doordat ze gestrand waren in het buitenland, zijn ze door hun geld heen. Sommigen hebben geld van familieleden geleend om de dagen in het buitenland door te kunnen komen.

Anderen die het wat beter hebben, vinden het heel goed dat ze naar huis kunnen gaan. Zij hebben dat geld wel ervoor over. "Er wordt geld gemaakt op ons," is de meest gehoorde klacht. Mensen hebben openlijk hun mening gegeven over dat zo een hoog bedrag gevraagd wordt voor de bewaking.