Bedrijfsleven positief over sessie met leiding DNA
28 Mar, 02:52
foto


Hoewel het gesprek met de leiding van De Nationale Assemblee vrijdag constructief was, zegt Bryan Renten, voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), dat de rechtszaak nog niet wordt ingetrokken. De VSB, de Associatie van Surinaamse Fabrikanten en Surinaamse Vereniging van Assurantie Maatschappijen vinden de Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren niet uitvoerbaar. 

Per 27 maart is rechtsingang gezocht tegen de Staat Suriname, vanwege de aanname van de valutawet. Er is woensdag vergaderd met Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons en vicevoorzitter Melvin Bouva. Gisteren is er een marathonsessie gehouden. De bezwaren over de valutawet zijn kenbaar gemaakt. De technische aspecten over de werking van de wetten is besproken. 

Naast de bedrijfslevenorganisaties was ook een delegatie van C-47 aanwezig bij het onderhoud. Hoewel de sfeer van de bespreking goed was volgens Renten, wordt de rechtszaak nog niet ingetrokken. Afhankelijk van of de wijzigingen voldoen aan de verwachtingen, zal de rechtszaak ingetrokken worden. De VSB-topman merkt op dat alle partijen aangegeven hebben hetzelfde doel na te streven. Er is verschil van mening over de wijze waarop het doel het beste kan worden bereikt. 
Advertenties